NL

Zoeken

FPC Antwerpen -
Als afdelingspsycholoog verleen je vanuit jouw eigen professionele verantwoordelijkheid hulp aan patiŽnten in de vorm van diagnostiek, behandeling en crisisinterventie.

FPC Antwerpen -
Als medewerker activiteiten dagelijks leven assisteer je de patiŽnten bij dagdagelijkse zorgkundige taken en draag je bij tot de algemene netheid op de supportieve afdelingen.

FPC Antwerpen -
Als planner ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de uurroosters waarbij je rekening houdt met de bezettingseisen. Je informeert en adviseert de afdelingshoofden en biedt adequate en professionele dienstverlening op het gebied van inzet van medewerkers.

FPC Antwerpen -
Samen met jouw collega’s creŽer je een leefklimaat op de afdeling waarbinnen structuur, veiligheid en begeleiding wordt geboden aan patiŽnten met een complexe psychiatrische en/of ontwikkelingsstoornis. Zo draag je bij aan een optimale behandeling, beveiliging en resocialisatie.

FPC Antwerpen -
Samen met jouw collega’s creŽer je een leefklimaat op de afdeling waarbinnen structuur, veiligheid en begeleiding wordt geboden aan patiŽnten met een complexe psychiatrische en/of ontwikkelingsstoornis. Zo draag je bij aan een optimale behandeling, beveiliging en resocialisatie.

Aanmelden

Gebruikersnaam

Paswoord

Aanmelden
Spont. Sollicitatie

Gebruikersnaam/paswoord vergeten?

Gebruikersnaam/paswoord vergeten?

Vul hieronder je e-mailadres in, en we sturen je een mailtje met de login gegevens

Verzenden
Annuleren

Wij verzenden u een email


Deeltijds therapeutisch assistent (m/v)

FPC Antwerpen | | 14 May 2018

Samen met jouw collega’s creëer je een leefklimaat op de afdeling waarbinnen structuur, veiligheid en begeleiding wordt geboden aan patiënten met een complexe psychiatrische en/of ontwikkelingsstoornis. Zo draag je bij aan een optimale behandeling, beveiliging en resocialisatie. 

 
Jouw belangrijkste taken zijn:
o Je maakt deel uit van het multidisciplinair team en neemt deel aan het teamoverleg;
o Je geeft mee vorm aan het behandel- en leefklimaat binnen de afdeling en bewaakt de dagstructuur;
o Je werkt met de patiënten op de leefgroep, begeleidt hen bij hun dagelijks functioneren, gaat met hen in gesprek, motiveert hen om deel te nemen aan een dagprogramma, etc.;
o Je observeert en rapporteert;
o Je neemt de noodzakelijke administratieve en organisatorische taken op;
o Je neemt, samen met het team, verantwoordelijkheid voor de veiligheid van jezelf, de collega's en de patiënten;
 
In FPC Antwerpen wordt gewerkt volgens twee behandelmilieus. Binnen het sociaal-therapeutisch milieu worden patiënten behandeld die als primaire diagnose een persoonlijkheidsstoornis hebben. Het milieu is zo opgebouwd dat er zeer veel contacten met anderen worden aangeboden waarbinnen er ruimte is voor confrontatie, gesprek en overleg.
Binnen het supportief milieu worden patiënten behandeld die als primaire diagnose een mentale beperking of psychose problematiek hebben. De ondersteuning van de individuele patiënt staat centraal. De focus ligt op het oefenen van vaardigheden met het oog op het zo zelfstandig mogelijk leren leven en op het aanvaarden van onveranderbare beperkingen.
 
Het behandelconcept in FPC Antwerpen bestaat uit drie stadia van behandeling: observatie en oriëntatie, doorgedreven behandeling, rehabilitatie en resocialisatie.
 
Graag in jouw motivatiebrief reeds kenbaar maken binnen welk behandelmilieu en welk stadium van behandeling je graag wenst aan de slag te gaan. Hier wordt in de mate van het mogelijke, naargelang de opstartfase, rekening mee gehouden. Er is weliswaar geen garantie dat er van bij de start kan tegemoetgekomen worden aan jouw voorkeuren.
 
PROFIEL
o Je hebt een zorg gerelateerd diploma, bij voorkeur een bachelordiploma. Verschillende opleidingen komen in aanmerking, bv. opleiding (toegepaste) psychologie, orthopedagogie, maatschappelijk werk, opvoeder, sociaal werk, ...;
o Je hebt ervaring in de zorgsector;
o Je hebt kennis van psychiatrische ziektebeelden en bij voorkeur ook van forensische psychiatrische hulpverlening;
o Je bent integer, deskundig en getuigt van een echte teamgeest;
o Je staat sterk in je schoenen, bent stressbestendig en staat open voor feedback;
o Je bent communicatief sterk en leergierig;
o Je bent geduldig en hebt doorzettingsvermogen;
o Je bent oplettend en nauwkeurig;
o Je kan patiënten motiveren en stimuleren;
o Je kan omgaan met weerstaand bij soms opstandige patiënten;
o Je bent besluitvaardig in spoedeisende situaties.
 

AANBOD
o Je komt terecht in een dynamische en gezonde organisatie, waar teamwork centraal staat;
o Je oefent deze boeiende functie uit in een aangename, moderne werkomgeving;

o Je werkt in een deeltijds (3/5de of 4/5de) volcontinu uurrooster volgens een cyclische uurroosterplanning waarbij je 1/2 weekends werkt maar in principe geen nachtdiensten hoeft te presteren. Indien je toch nachtdiensten wil doen, mag je dit kenbaar maken in jouw motivatiebrief;
o Je werkt in een deeltijds arbeidsregime;
o We bieden je goede opleidingsmogelijkheden;
o Je krijgt een aantrekkelijk salaris aangevuld met extralegale voordelen;
o Jouw werkplaats is gevestigd in Antwerpen (Linkeroever).


INTERESSE ?
Vind je je terug in dit profiel? Aarzel dan niet en solliciteer online.
Wens je meer informatie over deze vacature? Contacteer HR via HR@fpcantwerpen.be.

 

 

Solliciteer
Afdrukken